3D kieuwen om de mens continu te laten ademen onder water




3D-printing heeft een nieuw landschap geopend voor ontwerpers en wetenschappers, die hebben geprofiteerd van de veelzijdigheid die deze technologie biedt bij de ontwikkeling van nieuwe apparaten.
Er zijn verschillende toepassingen voor 3D-printers, die van onschatbare waarde zijn op het gebied van de geneeskunde. Een voorbeeld hiervan is de recente ontwikkeling van een kunstmatig hart dat in geval van een hartaandoening een vervanger voor een echt hart wil worden.

Dankzij de Japanse ontwerper en onderzoeker in de biomimetica Jun Kamei betreden we een nieuw onderwatertijdperk. Deze laatste heeft apparatuur gecreëerd die zeer nuttig is voor duikliefhebbers. Meer specifiek zijn dit kunstmatige 3D-kieuwen die ons moeten helpen om onder water te blijven ademen.




Omdat het leven op het land op de lange termijn nogal vermoeiend kan zijn, hebben we er ooit allemaal van gedroomd om als vissen onder water te leven; in een “dimensie” zonder lawaai en zonder stress.

Geschat wordt dat tegen het jaar 2100 de wereldwijde temperatuurstijging meer dan 3° zal bedragen, waardoor de zeespiegel zal stijgen. Dit kan megasteden aan de kust onder water zetten en miljoenen mensen in deze gebieden treffen.