3D gjeller for å tillate mennesker å puste kontinuerlig under vann

3D-utskrift har åpnet opp et nytt landskap for designere og forskere, som har dratt nytte av allsidigheten denne teknologien gir dem når de utvikler nye enheter.
Det finnes flere bruksområder for 3D-skrivere, hvis verdi innen medisin er uvurderlig. Et eksempel er den siste utviklingen av et kunstig hjerte som tar sikte på å bli en erstatning for et ekte hjerte, i tilfelle en hjertesykdom.

Takket være den japanske biomimetiske designeren og forskeren Jun Kamei går vi inn i en ny undervannstid. Sistnevnte har skapt svært nyttig utstyr for dykkerentusiaster. Mer spesifikt er dette kunstige 3D-gjeller som skal hjelpe oss med å fortsette å puste under vann.
Som tempoet i livet på jorden kan være ganske utmattende i det lange løp, har vi alle drømt om å leve under vann som fisk; i en støyfri, stressfri “dimensjon”.

Det er anslått at innen 2100 den globale temperaturstigningen overstiger 3 grader, noe som igjen vil føre til at havnivået stiger. Dette kan stupe kystmeser og påvirke millioner av mennesker som bor i disse områdene.