3D-gæller, der gør det muligt for mennesker at trække vejret kontinuerligt under vandet





3D-print har åbnet et nyt landskab for designere og forskere, der har nydt godt af den alsidighed denne teknologi giver dem, når de udvikler nye enheder.
Der er flere anvendelser for 3D-printere, hvis værdi inden for medicin er uvurderlig. Et eksempel er den seneste udvikling af et kunstigt hjerte, der har til formål at blive en erstatning for et rigtigt hjerte, i tilfælde af en hjertesygdom.

Takket være japansk biomimetiske designer og forsker Jun Kamei, vi er på vej ind i en ny undersøisk æra. Sidstnævnte har skabt meget nyttigt udstyr til dykning entusiaster. Mere specifikt, disse er kunstige 3D gæller, der skal hjælpe os med at holde vejrtrækning under vandet.




Som tempoet i livet på jorden kan være ganske udmattende i det lange løb, har vi alle drømt om nogensinde at leve under vandet som fisk; i en støjfri, stressfri “dimension”.

Det anslås, at i 2100 den globale stigning i temperaturer overstiger 3 grader, hvilket igen vil få vandstanden i havene til at stige. Dette kunne kaste kystnære megacities og påvirke millioner af mennesker, der bor i disse områder.