Branhii 3D pentru a permite oamenilor să respire continuu sub apă




Imprimarea 3D a deschis un nou peisaj pentru designeri și oameni de știință, care au beneficiat de versatilitatea pe care această tehnologie le oferă atunci când dezvoltă noi dispozitive.
Există mai multe utilizări pentru imprimante 3D, a căror valoare în domeniul medicinei este de neprețuit. Un exemplu este dezvoltarea recentă a unei inimi artificiale care își propune să devină un substitut pentru o inimă reală, în cazul unei afecțiuni cardiace.

Datorită designerului biomimetic japonez și cercetătorului Jun Kamei, intrăm într-o nouă eră subacvatică. Acesta din urmă a creat echipamente foarte utile pentru amatorii de scufundări. Mai exact, acestea sunt branhii 3D artificiale care ar trebui să ne ajute să continuăm să respirăm sub apă.




Deoarece ritmul vieții pe pământ poate fi destul de obositor pe termen lung, cu toții am visat să trăim vreodată sub apă ca peștii; într-o “dimensiune” fără zgomot, fără stres.

Se estimează că până în 2100 creșterea globală a temperaturilor depășește 3 grade, ceea ce, la rândul său, va determina creșterea nivelului mării. Acest lucru ar putea arunca megaorașe de coastă și afectează milioane de oameni care trăiesc în aceste zone.